onsdag, april 05, 2006

Jeg har i allefall hamstra boksemat på hytta.

Igjen, jeg har sett en reklame.

Det var noen karer i militæruniform som kjørte en diger jævel av et aggresivt motorisert tilfelle på en kjærrevei i skogen. Plutselig ligger det et tre i veien. De barske karene (mot i brøstet, vett i pannen, stål i ben og armer) går ut for å løfte vekk treet. Det er et stort tre og det er tydelig at det er latterlig å tro at det er mulig å fjerne det på den måten uten å holde på et par døgn. Så kommer redninga. En jente med grønske i ansiktet i full uniform trekker igang en motorsag.

"Hæren trenger flere jenter" var budskapet. Siden jeg er mot ideen om at jenter naturlig er anlagt til noesomhelst mener jeg det burde stått; "Hæren trenger færre idioter", men det er ikke poenget her.

Når gikk det fra å hete Forsvaret til å hete Hæren?!

Hva skal Norge med en hær? Er Norge i stand til å ha en hær? Det vi har er en gjeng smågutter som mellom, snusing, ronking og playstation skyter bort nok ammunisjon til at bevilgningene blir like store neste år. Å kalle denne gjengen for Forsvaret var en smule over evne....... Men nå er de altså en hær....

"Hæren trenger færre idioter"

7 Comments:

At 5:33 p.m., Anonymous Anonym said...

Synst eg du tar i. Måkke komme hær og komme hær...

 
At 7:51 p.m., Blogger Jensvold said...

Forsvaret er inretta i 4 våpengrener,

hæren
luftforsvaret
sjøforsvaret
heimeværnet

:)

 
At 11:09 p.m., Anonymous Anonym said...

Åjåj, her kom guttene og visste bedre, gitt

 
At 3:14 p.m., Anonymous Anonym said...

hah. bedrevitende kvinnfolk.

 
At 9:39 a.m., Blogger ??? said...

Veldig bra Janne. Forsvaret er et latterlig konsept.

Derimot så kjørte Hoxha (Albania) god forsvarspolitikk, hver mann og kvinne, sitt gevær. Folkbevæpning og skyttergrav til folket!

 
At 8:51 p.m., Anonymous Anonym said...

Dersom de vestlige landene tilsammen hadde brukt 10% av forsvarbudsjettet sitt på u-hjelp ville dette blitt nok penger til å skaffe et velfungerende helsevesen, gode sanitærforhold, gratis grunnskole og rent tilgang på vann til alle landene som blir kategorisert som utviklingsland.... Fin side :)

 
At 8:37 p.m., Blogger Heidi said...

"Hæren trenger flere hjerner."

Hovudsakleg.

 

Legg inn en kommentar

<< Home